joi, 4 aprilie 2013

Albastru nemărginit




Când în calea ta apare, în mijlocul oraşului acolor, o casa de un albastru infinit şi te mai şi opreşti să vezi de unde răsare tot acest albastru şi florile viu colorate proiectate pe el, saltul cuantic e fix sub nasul tău. Aşa am păţit eu azi când m-am oprit din drum, destul de aproape de centrul Bucureştiului, la  o casa albastră. În scurt timp am aflat că aceasta adună la un loc: tradiţii din Suceava, vechi de generaţii, despre leacuri; inspiraţie albastră adusă din Spania; o familie cu trei generaţii laolaltă; speranţe şi valori pentru o viaţă mai bună. 
Albastrul nemărginit umple tot spaţiul vecinatății căci lumea vine la casa albastră pentru leacuri, vorbe bune, o cană cu făină sau cu zahar. Albastrul casei ajunge chiar până la sateliţi şi înapoi, după cum ne spune creatorul casei, căci a văzut pe Google Earth pulsând albastrul casei lui.



În continuare sunt câteva din gândurile creatorului casei albastre. În fotografii apar: una dintre fiicele lui, o nepoată şi o vecină. În spatele zâmbetului vecinei se ascunde o poveste foarte tristă despre care nu ştiu cine e pregătit să povestească.

După ce v-aţi inspirat să faceţi decorul albastru?

"M-am inspirat din afară, din Spania. Am fost plecat în vizită pe la băieţii mei acum vreo trei ani şi am văzut la multe case ornamente florale pe faţada casei, diferite ornamente, şi eu având imaginaţie, mi-au plăcut florile de floare soarelui ... din ce cauză... pentru că reflectă lumina, căldura sufletului ... când te duci într-un lan de floare soarelui parcă îţi luminează sufletul şi te linişteşti sufleteşte. Şi atât de mult mi-a plăcut încât când am venit în ţară de la băieţi am făcut şi eu. Am luat diferite flori ... dar mai mult floarea soarelui că are mai multă luminozitate. Toţi oamenii parcă are o plăcere când vede ceva mai deosebit, mai aparte faţă de alte case, alte faţade. Am făcut treaba asta aşa ... şi parcă îi mai pui şi pe alţii ... adică gândirea altui om e inspirată să facă ceva frumos, care e plăcut ochiului."





Schimbari pentru un Bucureşti mai frumos

"S-ar putea face multe schimbări, de exemplu pentru copii parcuri de distracţii. În alte ţări sunt locuri amenajate unde se duc copii cu părinţii şi îşi consumă energia. Am văzut multe spectacole în aer liber care la noi nu prea se fac pentru copii. Jocuri distractive. Fiecare copil îşi pune, îşi consumă energia prin joc, prin dansuri, alţii cântă la chitară, alţii desenează, alţii pictează, fiecare are îndeletnicirile lui ... care are talent .. cum are tineretul. Că tineretul este mândria ţării dar trebuie făcut mai mult pentru ei. Ţara noastră săraca acuma trece prin criza financiară dar pentru viitorul copiilor s-ar putea găsi nişte fonduri de la oamenii mai înstăriţi ... un euro sau cincizeci de cenţi de la fiecare dacă s-ar aduna le-ar face şi la tineret ..."




"Un alt exemplu, pentru pensionari, săracii de ei, pentru oamenii mai în vârstă ... bineînţeles că trebuie multe fonduri să le facă şi lor nişte îndeletniciri practice, să le facă de lucru, să nu fie singuri ... mă gândesc aşa în mintea mea, sunt şi ei de folos prin diferite activităţi culturale, de caritate, să se ducă cu tineretul, sa ajute."




Leacuri și remedii naturiste

"Eu mă ocup cu leacuri din bătrâni, fac remedii naturiste. Cum era înainte vracii, tămăduitorii. Dumnezeu mi-a dat harul ăsta și de vreo 32 de ani mă ocup cu leacurile astea din bătrâni îi ajut pe oamenii în suferință. Fac alifii pentru reumatism, dacă doare pe cineva, din diferite rădăcini de plante, tincturi din diverse rădăcini de plante ... ursul pământului. Înainte erau mulți tămăduitori, vraci care prin masaj local ... se freționează ... orice om pe care îl doare picioarele se frecționează cu astea ... cum sunt analgezicele la farmacie dar eu fac pe uz extern. Fac așa în limita cunoștințelor pe care le am. Pentru poliartrită, hemoroizi, răni care nu se vindecă, arsuri, eczeme, bătături, călcâie crăpate și mai fac un energizant natural pentru imunitate. L-am poreclit Elixirul Vieții, din ce cauză, că totul e natural. E cu derivate din miere de albine, din stup, laptișor de matcă, propolis ... fructe de goji, cătină ... care sunt pentru imunitate. Care se simte anemic, mai ales cu astenia asta de primăvară, când pleacă din iarnă nu mai are vitaminele care trebuie corpului omenesc și toate derivatele astea așa le ia din surprusul ăsta de vitamine, dar totul se petrece în timp și dacă omul crede, dacă nu crede fiecare cu credința lui."

"Le-am învățat de la bunicii mei, de la străbunicii mei, de la Suceava din moși strămoși. Și înainte mă duceam cu bunicii, cu străbunicii mei, prin comune pe acolo la diferiți oameni suferinzi și îi ajutam. Înainte să se ducă în lumea celor drepți au văzut că mie îmi place, la nimeni din familia mea nu îi plăcea, eu am avut pasiunea asta. Au văzut că eu fac din suflet, din inimă și cu o lună, două luni înainte să se ducă ... mi-au lăsat mie leacurile să rămână moștenire din moși strămoși, din viu grai. Am scris și o carte ... nu am editat-o ... așa din mintea mea. I-am pus titlul ”Leacuri din bătrâni - de la lume adunate și înapoi la lume date”, diferite rețete, cum s-au vindecat oamenii, fapte reale de la cititori, pentru diferite afecțiuni în limita cunoștințelor pe care le am și eu."


Creatorul casei albastre a răspuns scrisorilor unor cititori ai Formulai AS și cititorilor altor reviste care oferă sfaturi de sănătate. În imaginea următoare este prezentat Elixirul Vieţii, compoziţia şi modul de utilizare.



P.s. Călătorul Social nu se pricepe la leacuri și presupune că e bine să consulți un specialist pentru a găsi remediul potrivit pentru sănătate şi inspirat de creatorul casei albastre vă dorește să vă fie trecerea ca o plimbare într-un lan de floarea soarelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu