vineri, 15 iunie 2012

Inaugurarea autostrazii A3 pe bicicleta
Trebuia sa ajung intr-un sat pe langa Snagov si mi-am zis sa fac o mica nebunie sa merg cu bicla si sa fiu turist in propriul oras si imprejurimi.


Am mers cu autobuzul de la Piata Unirii la Otopeni, sa zicem ca drumul cu bicicleta prin Bucuresti nu e chiar preferatul meu. N-am reusit sa merg prea discret cu autobuzul, cred ca bicicleta si palaria de soare au avut ceva de a face cu asta. Oricum am invatat sa validez biletul, i-am invatat la randul meu pe altii, cineva mi-a reparat stopul de la bicicleta, altii m-au sfatuit referitor la traseu…

Am coborat in Otopeni cam in centru, dupa centura, am pornit spre Tunari pe drumul paralel cu centura mai la nord fata de centura.  E aproape perfect pe acolo pentru bicicleta, putin trafic si drumul bun.
Dupa Tunari, aproape de Stefanestii de Jos, in campie, se vede intinsa ca o serpoaica argintie autostrada A3, Bucuresti - Brasov. Era aburinda de la caldura, linia orizontului se unduia de la valurile de caldura emanate de asfaltul incins de soare. Cum drumul obisnuit ocolea ceva am zis sa inaugurez autostrada.
Am inaugurat-o vreo 3 km pana s-au sesizat domnii de la autostrada, am coborat inainte de Dascalu. E o senzatie sa fi pe un super drum pe care, odata deschis circulatiei, biciclistii nu vor urca niciodata (cu unele exceptii pe care nu le discutam aici) dar e cam crunt cu bicicleta pe acolo la vremea aceasta caci esti in plin soare si asfaltul se incalzeste ca o plita. Recomand calduros biciclistilor si organizatorilor care vor sa inaugureze pe bune autostrada pe 30 iunie sa aiba macar vreo 4 litri de apa de persoana caci nu prea e apa pe acolo si va fi nevoie mare...Dupa ce am coborat de pe autostrada (iesirea oficiala de pe autostrada este pe langa Sangov si apoi la Ploiesti, dar deocamdata mai sunt iesiri si intrari de lucru folosite de camioanele care lucreaza inca acolo, de exemplu inainte de Dascalu si la Moara Vlasiei. Teoretic drumurile locale ar trebui sa treaca peste autostrada dar cel putin la Moara Vlasiei nu exista acest pod astfel ca drumul judetean se intersecteaza direct cu autostrada), am continuat drumul poetic (Dascalu, Moara Vlasiei, Lipia, Gruiu) prin padure, drum cu copaci pe margine. Nu prea mult trafic, se circula cu viteza dar a fost mult mai bine pe la umbra, in total kilometrajul a masurat 45 de km la tura aceasta.
M-am intersectat si cu traseul de biciclete Gradiste - Caldarusani - Dridu...poate o alternativa la evadarea pe autostrada cu bicicleta...poate pentru drumul de intoarcere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu